KIC Kuchnia Japońska 2013

V KILINARNA IMPREZA CYKLICZNA – KUCHNIA JAPOŃSKA

Główni Organizatorzy: Daniel i Łukasz – gościnnie w Trójmieście.

Miejsce: Gdynia

Czas: 18 maja 2013r.

Uczestnicy (25 osób): Ania i Piotr, Kamila, Ewa, Graża i Przemek, Kasia i Dominik, Beata, Jacek Po, Artur i Piotr, Robert, Adrian, Jacek Pi, Marek i Krzyś, Wojtek i Darek, Darek, Paweł, Łukasz i Daniel oraz Tomek i Grzesiek.

Bardzo ciekawe kulinarne przeżycie … wymagało ogromu pracy i inwecji ze strony Daniela i Łukasza.

Menu :

1. Zupa miso-shiru z makaronem gryczanym soba

2. Kurczak smażony z nori

3. Krewetki smażone w głebokim oleju z dipem ogórkowo-majonezowym

4. Tofu na zimno z imbirem i dymką

5. Szpinak z dressingiem sezamowym

6. Grzyby shiitake duszone w soi

7. Inari sushi

8. Krążki kalifornijskie (maki)

9. Sushi ręcznie formowane (nigiri)

10. Imbir marynowany

11. Sushi warstwowe

12. Sushi w rożkach nori (temaki)

13. Sashimi z tuńczyka i łososia

14. Tempura (krewetki,kalmary, cukinia, banany)

15. Naleśniki ze słodką pastą z adzuki

16. Zielona herbata

17. Napoje : aloesowo-kokosowy i aloesowo-granatowy

18. Wino umeshu (śliwkowe)

19. Sake

Naprawdę bardzo orientalne przeżycia … Dziękujemy Organizatorom i Uczestnikom !

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://omsk.com.pl/wp-content/uploads/2018/01/f2980.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 460px;}