Grzybobranie 2020 roku odbyło się w Sulęczynie w Agroturystyce „Okinawa” w terminie 25-27 września.
Po zeszłorocznym falstarcie grzybowym jechaliśmy z niepokojem, czy w ogóle będą jakiekolwiek grzyby? Były! Nawet sporo.
Testowaliśmy nowo zakupiony do Słupinka, ale też i na spływy – aluminiowy kociołek pojemności 24 litrów. Doświadczenie zdobyliśmy już rok wcześniej (też na grzybobraniu) korzystając z Davidowego kotła i ważąc żur staropolski wedle Artura. W tym roku raczyli nas przesmaczną potrawą (zalewajką kiełbasiano-ziemniaczano-warzywną) Wojtuś i Michaś czyli nasze Kochane Koniki.
Sobotnie śniadanie usmacznił tort urodzinowy Joasi, tak delikatny, smakowity i subtelny jak Jubilatka !!!
Standardowo wieczory spędzaliśmy nad grami planszowymi i dyskusjami, które czasami skręcały za bardzo w bok …
Monika, Joanna, Michał, Wojtek, Tomek, Wojtek, Mariusz, Patryk, Paweł, Paweł, Tomek, Tomek, Marek, Maciek, Maxiu, Tomek i Grzesiek oraz Żaneta i po raz pierwszy z nami Nosek! 17 osób plus 2 psy.
Koszt na 1 os. = 169,96 PLN.