Kic Kuchnia Polska 2012

I KIC – 17 marca 2012r. – KUCHNIA POLSKA u Artura i Piotra w Gdyni.

Menu :
1. Domowy smalec z mięsem, cebulą, czosnkiem i jabłkiem.
2. Żołądki i serca w sosie estragonowo-rozmarynowym.
3. Golonka duszona w miodzie z czosnkiem.
4. Kapusta zasmażana biało-czerwona.
5. Żur na wędzonce z białą kiełbasą.
6. Ogórki z czosnkiem.
7. Ogórki małosolne – wczorajsze.
8. Pieczone ziemniaki z bryndzą i boczkiem.
9. Kaszanka i salceson na desce.
10. Raki w wywarze koperkowym.
11. Chleb wiejski.
12. Szarlotka.
13. Zsiadłe mleko.
14. Miód pitny.
15. Wódka miodowa.
16. Pigwówka.
17. Nalewka z jabłuszek.
18. Wódka czysta.
19. Woda niegazowana.
20. Kompot zastąpiony sokiem jabłkowym i porzeczkowym.

Uczestnicy (18 osób): Ewunia i Piotr, Ania i Piotr, Beata, Agata, Tadzik i Mariusz, Krzysiek i Krzysiek oraz Krzysiek, Marek, Bogdan, Arek, Artur i Piotr, Tomek i Grzesiek.

Arturze i Piotrze – Było przepysznie i wspaniale !!! DZIĘKUJEMY !!!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://omsk.com.pl/wp-content/uploads/2018/01/f894.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 460px;}